Wanneer je passie je beroep wordt…

Hallo, ik ben Daike.

Een jonge gedreven mama die van haar passie haar werk maakte. Werken met kinderen zat al van de middelbare schoolleeftijd in mijn bloed, waardoor ik startte aan mijn studiecarière aan de Plantijn Hogeschool in de richting Orthopedagogie. Na het behalen van dit diploma zette ik mijn studieloopbaan verder in de KDG Hogeschool, door Zorgverbreding en remediërend leren te gaan volgen.

Ik ging als opvoedster aan de slag in een leefgroep voor kinderen met gedrags- en emotionele stoornissen, maar deed ook 3 jaar ervaring op als herstelbemiddelaar en begeleider in leerpojecten met jongeren die misdrijven pleegden. Toch bleef ik nog steeds een beetje op mijn honger zitten en startte ik aan mijn 4 jarige opleiding Integratieve Psychotherapie aan de AIHP.

Ondertussen is mijn therapiepraktijk voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen uitgegroeid tot mijn voltijds beroep en ben ik trots dat ik van mijn passie mijn beroep kon maken.

Neem contact met me op

Hey, ik ben Yana.

Een enthousiast en gedreven dame die houdt van nieuwe uitdagingen. Werken als psychologisch consulent is dan ook een alledaagse uitdaging die ik met veel plezier aanga. Samen met kinderen en jongeren begeleid ik hen door hun proces vol vragen en obstakels.
Omdat spel bij kinderen vaak een goede toegangspoort is tot hun belevingswereld, besloot ik om na mijn opleiding toegepaste psychologie te starten met de specialisatie tot spelcounselor.  Zo kan ik vanuit een alledaagse situatie, namelijk spel, kinderen en jongeren nog beter begeleiden.

Neem contact met me op

Hey, ik ben Lien.

Een enthousiaste, flexibele, gemotiveerde vrouw, klaar voor een nieuw avontuur. Na het afronden van mijn studies, kan ik niet wachten om zelfstandig aan de slag te gaan. Ik ben heel sociaal ingesteld en werk graag samen met kinderen/jongeren en hun ouders. Ik heb een bachelor in de logopedie en help kinderen van verschillende leeftijden met spraak-, taal- en leerstoornissen. Samen met uw kind ga ik aan de slag zodat zij de nodige vaardigheden kunnen ontwikkelen. Daarbij streef ik naar een goede samenwerking, niet enkel met het kind en de ouders, maar ook met andere betrokken partijen zoals de school of andere therapeutische disciplines.

Neem contact met me op

Hoi, ik ben Debbie.

Een enthousiaste en energieke levensgenieter die enorm houdt van sociale contacten en zich graag laat omringen door fijn gezelschap. Het was dan ook niet zo’n verrassing dat ik koos voor een sociale studierichting, namelijk Toegepaste Psychologie, daar ik wist dat ik wilde werken met én voor mensen.

Na mijn laatstejaarsstage in de gevangenis van Merksplas was mijn beroepskeuze snel gemaakt. Reeds 13 jaar werk ik bij een herstelgerichte dienst als begeleider van maatregelen (leerprojecten en gemeenschapsdienst) en positief project, alsook als herstelbemiddelaar.

Inzichtelijk werken met jongeren en hun context rond het waarom van het gepleegde jeugddelict om dan samen op zoek te gaan naar gedragsalternatieven voor de toekomst, vormen de basis van mijn job.

Jongeren komen gedurende hun tienerjaren voor vele uitdagingen en veranderingen te staan! Zij hebben nood aan een luisterend oor, emotionele en/of praktisch ondersteuning of een helpende hand.

Ik kijk er heel erg naar uit om bij TheraS te mogen ‘samen’werken met deze jongeren rond allerlei vragen & zorgen die hen bezighouden. Daarnaast wil ik trachten om een antwoord/advies te bieden op hun noden en behoeften. Een kans die ik met veel goesting én beide handen grijp.

Neem contact met me op

Halo, ik ben Jodie.

Een opgewekte, energieke en positief ingestelde mama die graag nieuwe uitdagingen aangaat. Door mijn stages in het middelbaar wist ik al snel dat het welzijn van kinderen en jongeren mij aansprak. Het was voor mij dan ook een logische keuze om de opleiding Orthopedagogie aan de Artesis Plantijn Hogeschool te starten. Na enkele jaren ervaring als jobcoach koos ik voor een aanvullende opleiding als kindercoach.

Door zelf mama te worden ben ik bewuster bezig met de ontwikkeling van het kind en de uitdagingen die het zal tegenkomen. Ik realiseer me dan ook dat er geen eenduidig antwoord is en dat elke situatie anders is. Als kindercoach zet ik me sterk in voor een aanpak op maat van elk kind of jongere rekening houdend met zijn/haar omgeving.

Mijn doel is om een coachingstraject op te stellen met oog op het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van het kind. Om hen de nodige handvaten aan te reiken zodat ze hun talenten en vaardigheden optimaal kunnen inzetten.

Neem contact met me op

Samen

SAMEN doorlopen we jouw proces, jouw verhaal om zo antwoorden op jouw vragen te vinden.

Aanpak

Een doelgerichte integratieve AANPAK kan je van mij verwachten.

Maat

We gebruiken methodieken op MAAT van de jongeren, rekening houdend met hun mogelijkheden en interesses.

Echtheid en evenwicht

Er wordt plaats gemaakt om onze “ECHTE” gevoelens en gedachten naar boven te laten komen en deze te uiten. Hierbij gaan we op zoek naar een manier om deze gevoelens en gedachten in EVENWICHT te krijgen.

Netwerk

Op zoek gaan naar een ondersteunend NETWERK voor de jongeren is dan ook van essentieel belang.