Ongecategoriseerd

Allen aan de sport ⚽️ door het coronavirus ??!

By 20 maart 2020 No Comments

Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het gisteren een K*Tdag was. Het besef van ontnomen vrijheid sijpelde ineens met liters door. Niet alleen bij mij als mama, maar ook Oona had er enorm veel last van. Wat dubbelop gaat in je gevoel van mama-zijn. Want hoe graag we alles duidelijk uitleggen, hoe graag we onze kinderen willen beschermen, dit is iets dat boven ons petje gaat. En als ik over “boven ons petje” spreek kan ik alleen maar denken aan grenzen die bij elke persoon op aarde de komende weken bereikt en overschreden zullen worden.

Maar vandaag zijn we weer een dagje verder, hebben we wat hersenspinsels over het figuurlijk ‘overlopen van emmertjes’ neergepend en kunnen we weer fier tegen ons zelf zeggen “Yes, we survived another day”. De ochtendstond heeft goud in de mond en stonden we om 7u reeds klaar voor onze 3de ochtend yogaflow ??‍♀️.

 

Allen aan de sport…

En wat werd het een sportieve dag vandaag, zo spontaan. Wanneer ik vroeg aan Oona wat ze vandaag graag wilde doen, kreeg ik het antwoord ( voor de 100 000 keer) “Ballet leren!”. En waarom niet? Deze 5 weken thuis er vallen heel wat nieuwe dingen te leren. Geluk heeft ze natuurlijk met een mama die vroeger (toen de dieren nog spraken) ook ballet deed. De basis zat er duidelijk nog in ??. Of Oona een echte Prima Ballerina zal worden, dat valt nog af te wachten, maar een choreografe in een heel aparte stijl… Dat zeker ?. Geniet gerust even mee!

Met dank aan de film ‘The Greatest Showman’ !!

Allemaal aan het dansen geslagen? Nee hoor, dat hoeft niet voor me. Maar organiseer een eigen sportdag thuis. Laat je kids proeven van nieuwe sporten! Het zal voor hem een fysieke en mentale uitdaging zijn! Zelfs ik ging in jaren nog eens lopen ?.

Breng het buiten naar binnen… 

Toch liever een beetje wat rustiger aan de slag met je kid. Haal een frisse neus in de thuis. Snoei de bomen en de planten in de tuin, perfect timing met de lente in aantocht, en breng de takken mee naar binnen. Er valt zoveel leuke dingen te knutselen. Wij maakten alvast deze mooie bloempot voor papa-dag gisteren!

En nog beter wij maakten er een veelbelovende ‘Build a memory – tree’ van. Een pot vol leuke papa-dochter ideetjes waarvan een foto in de zelf geplante boom kan gehangen worden. Denk aan: kamperen in de tuin, samen gaan vissen, de auto wassen, … . Ideaal om al te verlangen naar wanneer we al deze momenten kunnen doen na onze quarantaine.

In de hoop dat we met deze blogpost jullie toch even een glimlach op  het gezicht brachten of om het met de woorden van P.T. Barnum uit ‘The Greatest Showman’ te zeggen *The noblest art is that of making others happy*.

#zorgvoorelkaar

?

Daike, Phille, Oona en Soe

 

 

theras

Author theras

More posts by theras

Leave a Reply