Summer Survival Kit/d

09. Modderdipping of een hooigevecht? Wat kies jij?

By 20 augustus 2019 No Comments

Wij beloofden jullie in onze vorige blogpost modder en dat hebben we gekregen. Onze jaarlijkse boerderijvakantie in ‘Hof ter Lo‘ valt zoals steeds (letterlijk) in het water ?. Maar een beetje regen dat schrikt ons niet af hoor. Een hooizolder een boerderij vol dieren en een reuze trampoline, brengt het kind in ons helemaal naar boven. Lees snel even mee, zo zullen de laatste twee weken van jullie vakantie nog beestig worden!

De Hooizolder

Hooi geeft eindeloos plezier. Denk maar aan een hooigevecht, verstoppertje in het hooi of als je geluk hebt, kan je er zelf een glijbaan in maken. Jammer genoeg hebben we niet allemaal de plaats om een eigen hooizolder te maken, maar je hoeft er ook zeker niet voor naar Loreningen te rijden. ‘Het Struisvogelnest’ heeft een fantastische hooizolder, waar je heel even het gevoel van op onze boerderijvakantie krijgt. Mama’s en papa’s, niet heel de tijd op het terrasje blijven zitten! Ga mee ravotten, dat zorgt voor de leukste herinneringen!

 

Modderdipping

Als het regent zoeken we nog al snel naar een binnenactiviteit. Tante Daike beloofde aan Tuur dat we deze boerderijvakantie gingen spelen in de modder en als we iets beloven dan doen we dat. Op de boerderij was er niet genoeg modder, dus zochten we gewoon een ander plekje!

Zondag, ja in de regen, waagden we ons aan een modderig avontuur. Maar man wat hebben we daar van genoten. En vuil dat we waren… Een badje ? nadien heeft ons nog nooit zo goed gedaan!

En als je zo ergens ver in het bos bent, dan moet je vooral goed rondkijken. Wij zagen niet enkel heel veel naaktslakken, een eekhoorntje en konijntjes… Wij vonden verse wilde munt in het bos. Voor een heerlijk tasje echte verse muntthee na ons grote modderavontuur. Onze kids werden deze zomer echte survivalers!

Wij merkten nog maar eens de voorbije week, dat het buitenleven voor onze kids (ohja Soe ging ook overal mee naar toe, al dan niet in de draagzak) alleen maar positieve effecten heeft. Hun interesses worden meer dan ooit geprikkeld en voor het eerst in haar 4 jarig bestaan zegt Oona dat ze moe is ?. Laten we dit dus gewoon nog vaker doen.

Zijn jullie zelf ook geprikkeld door het buitenleven, of misschien wel jullie kids?! Het boek ‘Wolvenkinderen’ gaf ons alvast heel veel nieuwe inspiratie! Ben je zelf niet de grootste suvivaler… no worries, je kan je kid ook droppen op één van onze bosbaden dagen. Onze evenementenkalender vind je op onze instagram, facebook of site.

Jullie kunnen het lezen… We had a blast! Helemaal klaar om de eerste volledige werkweek te knallen ?!

Nostalgische groetjes
De So So Lobi – familie

 

theras

Author theras

More posts by theras

Leave a Reply