Corona Survival Kit/d

Koningsdag in ons eigen kot! ?

By 27 april 2020 No Comments

We zijn er even tussen uit geweest, maar het was hier lekker druk. Een nieuw huis vraagt best wat tijd en die konden we nu best zo nuttig mogelijk invullen. Daarnaast hebben we ook al gretig genoten van de zon en onze nieuwe tuin.

In het zonnetje bezonnen we over de nieuwe maatregelen en gingen op zoek naar entertainment. Want ouders met kleuters zijn ze even vergeten in het expertenteam ??‍♀️. (Ja hoor, jullie voelen het goed, er is wat onderliggende frustratie ?)
Maar dus na bezinnen en nadenken, schema’s maken rond planningen, kwamen er wat creatieve ideeën.

Je kent het allemaal wel… Zo van die speciale dagen. Bijvoorbeeld, ‘Dag van de onnozele kinderen’, ‘Wereld Downdag’, … . Wat als we nu eens al die speciale dagen gebruiken als een leer- en pleziermoment. Vandaag is het koningsdag in Nederland. Ideaal voor al onze kleine koningen en koninginnen.

Kijken jullie mee naar hoe wij deze dag vierden?

Zelfportret

Zelfportretten zijn steeds leuk! Oona maakte er in mijn ogen eerder een minimalistische versie van. Ze is duidelijk in zomermodus, te zien aan het korte rokje.

De vlag van Oona-land

De koning of koningin is de baas van het land, dus een eigen vlag moet dan ook kunnen.
Zomerse kleuren, glitter all over the place en hier en daar wat met haar klak naar gegooid ? (ook zij is de lockdown duidelijk beu).  Zolang ze er zelf fier op is ?. En natuurlijk hangt een vlag aan haar kasteel!

De koningin van het huis.

En dan is het tijd voor het echte werk, allé spel… Verkleden maar!
Eten als een royal,
Spelen als een koningin,
Lintjes doorknippen,
Een troon maken,
Een koninklijk bezoek organiseren,
En het belangrijkste van al… onderhandelen met haar partners ?. (Lees mama en papa)

 

Het was dolletjes en dan moet De dag van de dans en de dag van de eerlijkheid nog komen… “oooohhh boy”, ik houd mijn hart al vast!

Zolang we maar bezig blijven en #zorgenvoorelkaar ❤️

theras

Author theras

More posts by theras

Leave a Reply