Summer Survival Kit/d

08. De laatste 3 weken vliegen ZO voorbij?!

By 11 augustus 2019 No Comments

Met een waanzinnig leuk yogakamp hebben wij augustus op de beste manier ingezet. Zowel de kids als wijzelf voelen de vermoeidheid nog steeds in de benen, maar de prikkeling door het avontuur geeft ons energie voor 1000.
Zijn jullie ook klaar voor een blog vol inkijk in ons waanzinnig yogakamp en de leukste activiteiten om de laatste 3 weken van de vakantie alleen maar tropical te maken?!

Met de jeep door het oerwoud

Eeeeuuuhmm… Tropisch regenwoud ??. Maak van je huis een ware jungle, knutsel bananenbladen, hang ondersteboven als een echte aap, maak een jeep uit karton of kijk met je verrekijker eens door de ruiten of in de tuin. Dat zijn de gemakkelijke invullingen van een tocht door het oerwoud. Maar wat als je een tropisch regenwoud in een bokaal kan maken? Jep, dat kan echt. Het is super simpel, maar vooral super mooi!
Trek je schoenen aan, neem een plastic zakje en ga samen met je kind in het park/bos aarde, takjes en blaadjes rapen. Hoe meer kleur, hoe beter. Terug thuis gekomen, neem je een volledig doorzichtige bokaal (mag er gerust eentje van een pot krieken zijn) en was hem nog eens goed uit.
Breng eerst een laagje aarde aan en duw dit goed aan. Versier dan met blaadjes, misschien een beetje mos en wat takjes. Als finishing touch zet je er een klein speelgoeddiertje in, bij voorkeur een diertje uit het tropisch regenwoud en klaar is kees.
Super makkelijk, maar nu bracht je het regenwoud pas echt in huis!

Pirates of the carribean

Zonnend op een eiland ?in de Caraïbische zee of net de piraat op zijn piratenschip?‍☠️ ? Wat verkiest jouw kid? Oona verkoos de zeemeermin die samen met de piraten op pad ging ??‍♀️ (een kindje met een eigen wil, we love it)!
Om het echte avontuur van een piraat te beleven zijn er enkele essentiële zaken die moeten gebeuren.

1. de piratenvlag
Maak samen met je kid jullie eigen piratenvlag?‍☠️! Pas dan zijn jullie een echte piratenclan. Veel heb je er niet voor nodig. Een grote lap stof, textielstiften (€2 in de zeeman ?) en een houten stok. Laat je kind zijn creatieve zelf zijn.

2. het piratenschip
Wat is een piraat zonder een piratenschip⚓️? Ben je heel creatief, maak er dan eentje in karton. Maar een stuurwiel en een tafel kunnen wonderen doen. Is je piratenschip net zoals ons gezonken, kies dan voor de reddingssloep om aan wal te gaan. Zo kan je toch nog op zoek gaan naar die schat. Vergeet jullie schatkaart niet mee te nemen!

3. de schattentocht 
Maak er voor je kid een echte schattentocht van. Verstop een schat? in huis of in de tuin, of voor de echte durvers misschien iets verderop. Teken een schatkaart?, zodat ze aanwijzingen kunnen volgen om samen met jou echt op zoek te gaan. Pas als ze zelf sporen kunnen vinden, zal het aanvoelen als een echte verovering!

Gevonden! Tijd voor zon, zee strand! 

Na al die piratenavonturen is het tijd voor ‘relax, take it easy‘ aan het strand. Zon of geen zon, wij trokken ook onze zwemshort en bikini aan, om ons op het meest tropische eiland te wanen.
Met wat strandyoga , surfen op de golven ??‍♀️??‍♂️ (perfect te doen als je thuis een wobbel hebt) of misschien wel samen strandkastelen bouwen in je zandbak thuis, beleef je de leukste stranddag @ home ever!

Oohja… vergeet die tropische fruitjes en cocktails niet! Niets is lekkerder dan een zon, zee, strand-dag met een lekker stukje watermaloen. Of herinner je je de watermeloenijsjes nog van onze derde blogpost?

Voor de ouders en kids die zouden denken dat de vakantie nu echt wel te lang duurt en zich zouden beginnen te vervelen… Vul jullie activiteitenbokaal met een piratendag, regenwouddag en stranddag… en we zijn alweer wat verder!

Willen jullie door het zien van de foto’s in deze blog, nog meer te weten komen over ons tropisch kamp… check deze foto’s dan snel even!

Wij ploeteren komende week met onze botten in de koeienstront ? ? op boerderijvakantie, dus dat belooft een modderige blog te worden!

Groetjes

De So So Lobi-familie

theras

Author theras

More posts by theras

Leave a Reply