Summer Survival Kit/d

06. Langer een vakantiegevoel… Wie wil dat nog niet?!

By 12 juli 2019 No Comments

Je kent het wel, nog maar 3 dagen back in Belgium en al dat nostalgische gevoel naar de reis. Naar de pure qualitytime met de kids, naar de “rust” en naar de deugddoende wandelingen! En vooral dat laatste nemen we mee als goed voornemen van de rest van de vakantie.

Wij hebben de natuur zijn werk laten doen en je zal het zien… wij stralen ?! Allé, zonder de wallen gerekend natuurlijk. Want dag 1 terug in België en de interne klok van Oona staat terug op 5u ?. Maar dat houdt ons niet tegen om toch nog enkele topmomenten en topactiviteiten met jullie te delen!

Petrolheadfamily: Kids love Cars

Wie onze vorige post las, weet dat auto’s een ding zijn in ons gezin. Wij werden door papa Phille ondergedompeld in de wondere wereld van Mercedes Benz. Een museum vol prachtige auto’s, maar de vuilniskar ? en de bus ? hadden het meeste succes bij onze kids.

Voor alle autoliefhebbers onder ons, je moet niet helemaal naar Stuttgart rijden om mooie, classy auto’s te zien. Autoworld in Brussel is zeker ook de moeite, op een iets meer regenachtige dag! Ook voor kids is er een aangepast programma, met een heuse zoektocht! Zeg nu nog eens, dat wij niet aan de papa’s denken ?!

Krijgt je kid niet genoeg van auto-bussen. Maak samen met hen jullie favoriete bus of auto! Wat heb je nodig: kartonnen dozen, schaar, lijm en verf. Dolle fantasie-spelletjes zullen ontstaan. Oona waant zich cruisend in een cabrio porsche ?. Dure smaak heeft ons kind ??‍♀️.

Krijgt de papa niet genoeg van al die auto-speciallekes, check zeker eens de instagram van petrolhead_family ?.

Verleg je (natuurlijke) grenzen

Geboren en getogen in en rond de stad, stadskindjes in hart en nieren, maar de natuur wist ons 3 jaar geleden helemaal te overhalen. Niets is beter dan puur natuur. Wie onze nieuwsbrieven leest, weet dat we gaan voor lokalere producten ? en dat we een auto inruilden voor een elektrische fiets ??‍♀️. Alles om ervoor te zorgen, dat onze kids niet op een eiland moeten leven als de zeespiegel zo blijft stijgen.

Hoewel een eiland ?ook niet zo slecht klinkt. Want wat is er nu leuker dan met onze blote voeten aarden in een koude plas water of wat is er nu leuker dan de natuur ons helemaal ‘zen’ te laten worden.
“Bosbaden” ? noemen ze dat met een chique woord! Dat is wat we deden in Oostenrijk en waar we jullie graag warm voor maken. Voor volwassenen bestaat het al, maar bosbaden voor kinderen is UNIEK en wij organiseren dit het komende najaar!

Wil je jezelf al eens laten overspoelen door natuur dicht bij huis, ga eens van ’t padje en doe de wandeling hier in de Walenhoek. Wij testten dit deze winter al even uit voor jullie!

Breng de natuur helemaal mee naar/in huis. Verzamel natuurelementen ???? en verwerk ze in creatieve werkjes! Weet je niet hoe dat moet? Beleef het op onze dag “Bosbaden en bosbabbels” dit najaar!

 

Nu nog een blogpost vol rust en natuur, volgende week begint de Tomorrowland-Madness en wordt het dus eentje vol muziek, dans en fantasie ??‍♂️!

 

Tschüss & Ciao Ciao ?? (Oona’s nieuwe favoriete woordjes)

De So So Lobi – familie

 

theras

Author theras

More posts by theras

Leave a Reply