Summer Survival Kit/d

05. Zo voorkom je …. “Mama, is’t nog veeeeeer?”.

By 5 juli 2019 No Comments

Voetjes omhoog en genieten van de zon ☀️… Heerlijk het is vakantie! Wij allemaal weten dat het zo niet gaat met twee pagadders in huis of op vakantie! Toch voelen wij een gloed van rust en ontspanning en delen we die graag met jullie. Zo geraken jullie misschien ook helemaal zen voor het vertrek van jullie vakantie! Of het nu een lange autoreis, een vliegvakantie of een staycation is, onze ‘positive vibes’ zullen jullie alleen maar meer goesting geven!

 

1. Mama, is het nog ver?

DE gedoemde zin van ouders die met hun kroost op autoreis gaan! Want je mag dan nog TV-schermpjes in de auto hebben, voldoende doe-boekjes gekocht hebben of misschien zelfs toegeven aan dat meest vervelende speelgoedje dat een oorverdovend lawaai maakt op de achterbank… Alles om ze rustig te houden tijdens de heen en terugrit!

Zo werkt het niet, ook niet bij ons… Wat er wel werkt, is een goede uitstippeling van de heen en terugreis. Stop niet enkel langs vieze wegrestaurants of tankstations. Google Maps is hier je beste vriend! Bekijk je route op Google Maps en selecteer enkele leuke/kindvriendelijke tussenstops. Meren, bossen, uitzichtpunten, … ideaal om samen met je kids de benen te strekken en een hapje te eten!

Wij ontbeten aan de prachtige Chiemsee opweg naar onze bestemming. Veel heb je niet nodig… een laken, een stokbrood (glutenvrij in ons geval), wat kaas en salami, en voila een idyllisch tafereeltje werd gecreëerd.
TIP: een korte broek is misschien ook wel handig…. dan heb je geen natte pijpen zoals mama Daike ?.

En het wordt alleen maar beter als we er nog een beetje bij bewegen… Elke ochtendstond heeft goud in de mond, ook al ben je misschien volledig geradbraakt van uren in de auto te zitten. Gooi die spieren wat los of kom helemaal tot rust met een portie yoga ??‍♀️! “Yoga is te moeilijk om met onze kids te doen”, horen we jullie al zeggen. Wees creatief en niets is onmogelijk. Yogahoudingen die iedereen kan en kent: de flamingo (OMG daar hebben ze geen emoji voor, snel naar de emoji-makers sturen), de hond ?, de kikker ?, en natuurlijk de zonnegroet ?.
Merk je het ook… De reis wordt al een heel stuk aangenamer!

Op autoreis gaan met een carfreak (lees papa Phille) zorgt er voor dat we jaarlijks “toevallig”  een stad met een automuseum passeren ?. Jep en daar hangen we dan ook aan natuurlijk. Maar wie wil er nu niet zijn favoriete filmpersonages in het echt zien als kind? Meet Sally van Cars of Herbie!
Maar Papa Phille blijft een doorwinterde BMW liefhebber, dus bij deze ook een foto van zijn droomwagen in deze blog! (Goeien inbreng lief ??‍♀️)

2. Alle kleuren van de regenboog 

Gaan wandelen met kids, het lijkt een uitdaging! De Oostenrijkse bergen hebben ons nu reeds 3 jaar op rij overtuigd dat wandelen met kids DE MAX is. Alles behalve saai, zeker als je het zelf uitdagend maakt. Weer veel voorbereidingswerk, dacht je?! Nope… Een wandelzoektocht it is.
Stempel 4 of meer verschillende kleuren ? op een blad en geef je kid(s) de opdracht om in deze kleuren een natuurelement te vinden. Je gaat ze nog nooit zo snel hebben weten vertrekken.

Oona ging alvast voor een mooi boeketje bloemen ?!
Wil je nog meer avontuur… Neem eens een risico, spring eens over een beek. Natte schoenen hebben nog tijd genoeg om te drogen in de auto!

 

Tijdens een autoreis mag een goed muziekje ? niet ontbreken… Hier een shortlist van onze favorieten van het moment!
Phille’s favoriet: Lizzo – Thruth Hurts 
Daike’s favoriet: Sam Feldt – Post Malone
Oona’s favoriet: Shawn Mendes – If I can’t have you
Soe’s favoriet: Alles waar je op kan dansen ?!

 

Wij hopen dat onze ‘positive vibes’ tot bij jullie gekomen zijn, want volgens Sean – a – Paul ‘wherever the good vibe is, it feels like home’ ?.

Sunkisses ☀️?

De So So Lobi – Familie

theras

Author theras

More posts by theras

Leave a Reply