Ongecategoriseerd

04. Wat de natuur ons te bieden heeft

By 28 juni 2019 No Comments

Mogen wij effe ‘DANKU’ zeggen voor de leuke reacties op onze blog en de nog veel leukere foto’s van smullende kids van zelfgemaakte ijsjes… Heerlijk gewoon!

Hierdoor zijn we enkel meer gemotiveerd om de laatste werkweek voor onze vakantie af te ronden. Eerlijkheid gebied ons wel te zeggen dat we gezwicht zijn voor de warmte en we een airco kochten ?. Voor de mama’s, papa’s en kids die nog niet helemaal gesmolten zijn, schreven we toch een nieuwe verfrissende blog.

Tipi time

Niets harder nodig dan het voorzien van schaduw! Kampen en tipi’s zijn hier de ideale oplossing voor. Geen zin om hier geld aan uit te geven, geen probleem… we gaan voor een gepersonaliseerde tipi. Ga op zoek naar een oud wit laken (oma en opa hebben er heus nog wel eentje liggen), neem de vingerverf bij de hand en maak er je eigen ‘picasso’ op.
Klaar met schilderen, hang het laken snel rond een boom. Spreid de onderste hoeken ver genoeg en leg er een steen op. Heb je geen boom in je tuin? Span een koord, zoals een wasdraad, en gooi daar je prachtig zelf gedecoreerd laken erover. Opnieuw de hoeken ver genoeg spreiden en klaar.  Nu nog wat kussens en pinck-nickdekentjes er in en DE perfecte chill-plek voor deze warme dagen!

Voor de echte durvers… Slaap eens een nachtje met je kid in deze tipi. Niets zo leuk dan kamperen in je eigen tuin, in je zelfgemaakte tipi. En voor het slapengaan geen standaard verhalenboekje voorlezen, maar maak je eigen verhaal uit de figuren van de wolken (als het nog licht is) of vertel jouw verhaal over wat de sterren aan de hemel betekenen (als het al donker is). Pure qualitytime zo leven op het ritme van de natuur en je zal het zien, je kid voelt zich een echte avonturier! ?✨⛺️

Blotenvoetenpad

Blotenvoetenpaden kan je eigenlijk heel gemakkelijk zelf maken, toch lijkt ons het met dit weer beter om dit te gaan doen in een bos ?. Van water in modder, naar stenen, zand en grind… Het is een ware sensorische beleving! Je voetjes ? worden opgeschrikt en geven meteen nieuwe prikkels naar je hersenen waardoor je even niet meer aan de warmte denkt.
Wij deden al vaker blotenvoetenpaden in het buitenland, maar het blotenvoetenpad in ‘De Schorre’ is dichtbij en ideaal om met de kids te doen! Vergeet je pick-nick niet om nadien tussen de bomen te genieten van een hapje en een drankje ??.

Weeral 2 fantastisch leuke activiteiten voor in jullie activiteitenbokaal! Wie gaat er zich nu vervelen tijdens die zomervakantie?

Blijf zeker jullie foto’s en reacties sturen, daarvan wordt onze drive alleen maar groter… En over drive gesproken, wij ‘driven’ vrijdagnacht helemaal naar het prachtige Oostenrijk, dus volgende week meer over activiteiten onderweg en ‘on the road’. ?⛰

Feeling hot hot hot,

De So So Lobi-familie

theras

Author theras

More posts by theras

Leave a Reply